Splošni pogoji in pravila uporabe spletne trgovine

Dobavitelj

MUZIKER, a.s.
Einsteinova 18
85101 BRATISLAVA 5
Slovaška
Zapisano v okrožnem sodišču Bratislava I,
Oddelek: Sa, št. vložka 3337/B
Matična številka: 35840773
Identifikacijska številka: SI17774004

Teme

Splošno

Splošna pravila in pogoji poslovanja se nanašanjo na vsa naročila, katera uporabniki (tudi poslovni) naročijo preko naše spletne trgovine, medtem, ko se za njihovo dobavo zavezuje družba Muziker d.d. Uporabnik je vsaka fizična oseba, ki pravne transakcije ne izvršuje v namen poslovne dejavnosti, tudi poslovne dejavnosti samostojnega podjetnika. Poslovni uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki pravno transakcijo izvršuje v namene izvajanja svoje poslovne dejavnosti.

Pogodbeni partnerji

Nakupna pogodba se sklepa med stranko (Vami) in družbo Muziker. V primeru vprašanj, reklamacij ali pritožb se obrnite na naš center za podporo uporabnikom med delovnim (odpiralnim) časom.

Brezplačna telefonska številka

Brezplačna telefonska številka 080 8488
Brezplačni telefon (Po-Pe 9:00-17:00)

E-Pošta

slovenija@muziker.com

Pohvalte, pritožbe in predlogi

director@muziker.com

Ponudba in naročilo (pogodba)

Prikaz izdelkov in blaga v spletni trgovini ne predstavlja pravno zavezujoče ponudbe, temveč je zgolj poziv k naročilu. Muziker si pridržuje pravico do napak in popravkov na svojih spletnih straneh. S pritiskom na gumb "oddaja naročila" vznika pravna zaveza za nakup blaga v nakupovalni košarici. Potrditev naročila bo poslana takoj, ko je narčilo oddano, kar pa še ne predstavlja sprejema naročila. O sprejemu naročila Vas obvestimo preko e-pošte, takoj, ko se to zgodi.

Pravica do odstopa od pogodbe

Podrobosti pogojev Pravice do odstopa od pogodbe najdete tukaj.Stroški in časi dostave

Vse cene izdelkov v spletni trgovini že vsebujejo zakonsko določen DDV.

Če je celotna vrednost nakupa manj kot €129,00 , velja za državo Slovenija enotna poštnina in sicer 8 € , ne glede na velikost ali težo izdelka.

Pri naročilih, katerih cena presega €129,00 Je dostava za Vas popolnoma brezplačna.

Vse podrobnejše podatke o stroških dostave lahko najdete na naši spletni strani za vsak izdelek posebej, v nakupovalni košarici in pri oddaji naročila.

Dostavna politika in pravila

Ponujamo samo dostavo do prvih vhodnih vrat. Če pri izdelku ne piše drugače, je vsak naš izdelek pripravljen za pošiljanje (razen razstavnih eksponatov). Predvideno trajanje dostave (v delovnih dneh): 4 .

Razen v primerih, ko je v opisu produkta napisano drugače.

Če je pričakovani čas dostave drugačen, bo ta naveden na spletni strani izdelka.

Transport blaga zagotavljajo kurirske družbe

In-Time (pošiljke večjih dimenzij)

Dostava s kurirsko družbo na izbran naslov. Kurirska družba standardno garantira dostvo samo do prvih vhodnih vrat.

GLS (pošiljke standarnih velikosti)

Dostava s kurirsko družbo na izbran naslov. Kurirska družba standardno garantira dostvo samo do prvih vhodnih vrat.

DPD (pošiljke standarnih velikosti)

Dostava s kurirsko družbo na izbran naslov. Kurirska družba standardno garantira dostvo samo do prvih vhodnih vrat.

GEIS (pošiljke večjih dimenzij)

Dostava s kurirsko družbo na izbran naslov. Kurirska družba standardno garantira dostvo samo do prvih vhodnih vrat.

Plačilni pogoji

Plačilo naročila lahko izvršite na sledeče načine. Vse cene že zajemajo DDV in so v valuti €

Bančno nakazilo

Po oddaji naročila Vam sistem samodejno posreduje vse potrebne podatke za izvršitev plačila, na e-poštni naslov pa boste prejeli predračun. Bančno nakazilo lahko opravite tudi z uporabo spletnega bančištva. Po prejemu Vašega nakazila, naročilo odpošljemo.

IBAN: SK0511110000001200282000

Online plačilo z bančno kartico

Po oddaji naročila boste preusmerjeni na varno bančno povezavo, kjer lahko plačilo izvšite z uporabo naslednjih bančnih kartic: VISA, MasterCard, Maestro ali Diners Club International. Sedaj samo še vnesete zahtevane podatke in dokončate plačilo. Banka nas takoj po uspešni traksakciji obvesti in Vaše naročilo lahko odpošljemo brez odlašanja.

PayPal

PayPal sodi med najbolj pogosto uporabljene plačilne metode na svetu. Če PayPal že uporabljate, potem gotovo veste kako hiter, enostaven in varen je ta način plačila.

Z gotovino po povzetju

Plačilo z gotovino po povzetju pošiljke direktno pri kurirju, ki Vam pošiljko dostavi.

Bitcoin Pay

Že imate svojo Bitcoin denarnico? Najverjetneje ena izmed najbolj enostavnih plačilnih metod na internetu dandanes. Sedaj lahko tudi v Muzikerju plačujete z enim samim klikom ali skeniranjem QR kode.

Lastniška pravica

Blago je vse do odkupa polne vrednosti (sklenjene v pogodbi) v pravnomočni lasti družbe Muziker a.s.

Poškodovanje blaga med transportom

Če prejmete vidno poškodovano pošiljko, jo takoj reklamirajte kurirju oziroma družbi, ki je pošiljko dostavila, takoj za tem obvestite tudi nas. Kasnejši kontakt z nami nikakor ne omejuje Vaše pravice o zamenjavi blaga, ampak nam izdatno pomaga pri reklamaciji dostavne družbe oziroma uveljavitvi odškodnine iz zavarovanja dostave.

Garancija in reklamacije

Muziker zagotavlja 24-mesečno garancijo na nova glasbila in zvočno tehniko. Garancija na glasbene pripomočke in dodatke za glasbila je zakonsko določena na 24 mesecev. V primeru nekaterih izdelkov, ki se razumejo kot potrošni material (npr.: trzalice, bobnarske palice in opne, strune, itn.) je garancijska doba 90 dni, zajema pa samo napake nastale pri procesu izdelave.

Podaljšana garancija

Med potekom podaljšane garancijske dobe (po preteku zakonsko določenih 24 mesecev) si Muziker pooblaščeni servisni center pridržuje pravico do spremembe garancijskih pogojev. Na primer 30-dnevna doba za brezplačno popravilo izdelka se spremeni na nedoločen čas (trajanje brezplačnega popravila je stvar dogovora med uporabnikom in servisnim centrom, po tem, ko se ugotovi, koliko časa je potrebnega za pridobitev originalnega nadomestnega dela).
Ne glede na to spremembo se Muziker zavezuje in trudi za kar najhitrejšo izvršitev brezplačnega popravila.
Če se v podaljšani garancijski dobi (po 24 mesecih) pojavi težava na izdelku, katere ni mogoče odpraviti in izdelka ni mogoče zamenjati za novega, Muziker uporabniku ne vrne polne vrednosti nakupa, temveč ponudi uveljavljanje garancije na način zamenjave za drug izdelek podobne kvalitete ter podobnih parametrov.
Pravico do povračila škode, nastale med reklamacijskim postopkom, je mogoče uveljaviti samo v primeru dokazanega namernega zavlačevanja z opravilom ali namerne malomarnosti s strani servisnega središča. Če do zamenjave izdelka pride v podaljšani garancijski dobi (po izteku 24 mesecev), ta izdelek ne dobi nove 24-mesečne garancijske dobe, ampak se preostala garancijska doba prvega izdelka samodejno prenese na novi.

Posebni primeri

Činele, na primer, spadajo v posebno kategorijo izdelkov s 24-mesečno garancijsko dobo, saj so zaradi materialov iz katerih so narejene in načina uporabe podvržene večji stopnji naravne obrabe. Pri strokovni oceni v servisnem središču Muziker bo upoštevana naravna stopnja obrabe materiala in tudi odgovornost za mehanske poškodbe povzročene z udarjanjem, ki presega normalno uporabo / namembnost. Posebna kategorija izdelkov s 24 mesečno garancijo so izdelki, ki zaradi lastnosti materilaov iz katerih so izdelani ali zaradi namenskega načina uporabe bolj izpostavljeni obrabi (naprimer: činele, gumbi, palice, gumice in podobno). Muziker bo pri odločanju takih reklamacij upošteval tako lastnosti izdelave in materialov kot tudi osebno odgovornost za nastale poškodbe zaradi uporabe prevelike mehanske sile. V nekaterih primerih lahko Muziker ponudi uporabniku popravilo za vnaprej dogovorjeno ceno.

Garancijski list

K vsakemu kupljenemu izdelku je izstavljen račun v elektronski obliki (na prodajnih mestih je račun v tiskani obliki), ki hkrati služi tudi kot garancijski list. Garancijska doba začne veljati z dnem izdaje računa, podaljšuje pa se za čas, ko je bil izdelek na garancijskem popravilu.

Preklic garancije

  • Mehanska škoda povzročena s strani kupca
  • Nestrokovno, napačno ali malomarno ravnanje z izdelkom
  • Uporaba izdelka v okoliščinah ali pogojih za katere ni namenjen

Napake in poškodbe nastale pri nepravilni uporabi, nestrokovni inštalaciji, uporabi neustreznih dodatkov in pripomočkov, zamenjavi originalnih delov s strani kupca ali tretje osebe so razlogi za preklic garancije. Garancija prav tako ne krije napak in poškodb nastalih pri uporabi ali shranjevanju izdelka v pogojih za katere ni bil namenjen (prah, vlaga, agresivne kemikalije, močna magnetna polja, itn.) ali pa v primeru posega do izdelka izvedenega s strani kogar koli drugega kot pooblaščene avtoritete (Muziker).
Ta garancija prav tako ne zajema naravnih katastrof ali napačne napetosti napajanja. Znaki obrabe zaradi normalne uporabe prav tako niso del garancije.

B-Stock

Prodajalec ponuja v svoji trgovini tudi sklep nakupne pogodbe za rabljeno blago. Kot rabljeno blago se razumejo izdelki z odprto embalažo, poškodovano embalažo, vrnjeni preizkušeni izdelki, razstavni eksponati ali poškodovani izdelki.
Rabljenih izdelkov ni mogoče pri odstopu od nakupne pogodbe ali pri reklamaciji zamenjati za nov kos.
Na reklamacijo rabljenega blaga se navezujejo pravila in pogoji reklamacij, če ni v tem besedilu zapisano drugače.
Rabljenega blaga ni mogoče reklamirati zaradi napake oziroma pomanjkljivosti ali drugega razloga, zaradi katerega je bilo prodajano z znižano ceno.
V nobenem primeru pa trgovina Muziker NE KUPUJE rabljenih izdelkov.

Sistem zvestobe Muziker Club

Pogoje in pravila sistema zvestobe urejajo Pogoji uporabe Muziker kluba

Ostale informacije

Proces naročila

Če ste našli željen izdelek, ga lahko brez obveznosti dodate v nakupovalno košarico s klikom na "Dodaj v košarico". Vsebino svoje košarice lahko kadarkoli preverite s klikom na "Košarica". Izbrane produkte lahko kadarkoli iz nakupovalne košarice odstranite s klikom na črno-bel simbol X. Če želite izdelke v košarici kupiti, kliknite "NAPREJ". Vnesite svoje podatke. Obvezna polja so označena z znakom *. Vaši podatki se prenašajo in obdelujejo šifrirano. Po vnosu podatkov in izbiri načinu plačila pridete do koraka "ZAKLJUČNA KONTROLA", kjer lahko znova preverite vse svoje podatke. S klikom na "NAKUP" dokončate proces naročila. Z zaprtjem okna internetnega brskalnika lahko proces naročila kadarkoli prekličete.

Besedilo pogodbe

Celotno besedilo pogodbe lahko najdete v naših internih sistemih. Splošne pogoje poslovanja si lahko kadarkoli preberete na tej strani. Podatke o Vašem naročilu in splošne pogoje poslovanja Vam prav tako lahko pošljemo po e-pošti.

Jezik pogodbe

Jezik pogodbe je Slovenščina.

© 2004-2019 Muziker | Pravila in pogoji
Logo muziker
Ne zamudite super akcij. Aktivirajte si obvestila.
Aktiviraj