cookies
Naši “piškotki” ti bodo všeč
Piškotki na spletni strani Muziker se uporabljajo, da je tvoj obisk pri nas vedno prijetna izkušnja. Strinjaj se z uporabo vseh piškotkov s klikom na gumb „Strinjam se“ ali pa v nastavitvah izberi samo tiste, ki so ti všeč. Več informacij.
Strinjam se
Zavrni

Blog

Kako izbrati kolo
Kako izbrati kolo
Posodobljeno 16.02.2024 Kolesarjenje
Kolesarska sezona se začenja ti pa še nimaš svojega kolesa? Svetovali ti bomo, kako izbrati kolo glede na višino ali vrsto terena, kako izbrati pravo kolo za otroka, moško ali žensko kolo. Iščeš cool mestno kolo, nabildano cestno ali gorsko kolo po razumni ceni? Veš, zakaj kurirji na kolesu obožujejo kolesa z eno hitrostjo in na kaj paziti pri nakupu električnega kolesa? Beri naprej.
Kako izbrati paddleboard

Kako izbrati paddleboard

Paddleboarding se je rodil nekje okoli leta 1940 kot zabava za deskarje na Havajskih otokih. Vendar so Stand Up Paddling (na kratko SUP) na surf deski poznali staroselci Velikonočnega otoka že veliko prej. Od približno leta 2010 se njegova priljubljenost širi z nadzvočno hitrostjo in je brez pretiravanja trenutno eden najhitreje rastočih vodnih športov. Njegov čar je v preprostosti. Berite naprej in izvedeli boste, kako izbrati pravo desko za veslanje zase.
Kako izbrati opremo za turnega smučarja začetnika

Kako izbrati opremo za turnega smučarja začetnika

Posodobljeno 10.01.2024 Smučanje
Si očaran nad smučiščem? Želiš vedeti, kako izbrati obleko, s katero te ne bo nič presenetilo? Vendar pa lahko nabor možnosti na trgu začetnika »zasuje«. Camber ali rocker? Les iz topola ali pavlovnije? Steklena vlakna ali karbon? Preberi članek in izvedel boš, kako narediti pravo izbiro.
Smučarski čevlji: Kako spoznati alkimijo njihovih lastnosti?

Smučarski čevlji: Kako spoznati alkimijo njihovih lastnosti?

Posodobljeno 22.12.2023 Smučanje
Verjetno si nihče ne želi izbrati smučarskih čevljev, ki se ne prilegajo nogi in s tem naredijo celotno smučarsko izkušnjo neudobno. V današnji poplavi različnih modelov, dizajnov, funkcij in lastnosti je izbira pravega smučarskega čevlja stvar skrbnega premisleka. Da to ne bo zate popolna alkimija, ti bomo svetovali, kako izbrati smučarske čevlje predvsem glede na indeks flex.
Ti je dolgčas na smučišču? Poskusi turno smučanje

Ti je dolgčas na smučišču? Poskusi turno smučanje

Posodobljeno 22.12.2023 Smučanje
Si naveličan čakanja v vrsti za gondolo in te jezi gneča na smučišču? Hrepeniš po pustolovščini na svežem zimskem zraku? Poskusi turno smučanje. V našem članku boš izvedel vse, kar moraš vedeti, preden začneš.
Kako izbrati elektricno kitaro

Kako izbrati elektricno kitaro

Posodobljeno 04.09.2023 Glasba
Strat, TL, LP, V, SG, Superstrat, polakustična (jazz kitara), Jazzmaster, Jaguar in vse ostale pošasti. Električne kitare obstajajo v različnih oblikah in barvah, so izdelane iz različnih lesov, imajo različne pickupe, kobilice in tako naprej. Človek se torej zelo hitro lahko izgubi med poplavo vseh kitar, sploh če kupuje svojo prvo. Bodite brez skrbi, saj je tu Muziker, da Vam pomaga izbrati pravo – najprej pa moramo ugotoviti, kakšno glasbilo je za Vas sploh primerno.
Kako izbrati kombo

Kako izbrati kombo

Posodobljeno 04.09.2023 Glasba
Električna kitara je glasbilo, ki prej ali slej potrebuje dober ojačevalec. Kakšen ozrioma kateri ojačevalec pa je dober in kako hitro ga bom potreboval? Upamo, da bo izbira pravega ojačevalca lažja, ko preberete naše nasvete in smernice. No, pa pojdimo!
Kako se naučiti igrati kitaro: Navodila za začetnike

Kako se naučiti igrati kitaro: Navodila za začetnike

Posodobljeno 24.07.2023 Glasba
Uživaš v glasbi in bi se rad naučil igrati kitaro? Resnica je, da je učenje igranja na splošno dolgotrajen proces. V to prostočasno dejavnost moraš vložiti veliko časa in energije. Če pa poznaš osnovne informacije in nekaj praktičnih nasvetov, je lahko vse veliko lažje. Zate imamo preprosta navodila, s pomočjo katerih se boš naučil igrati kitaro.
Domači studio: Kako ga opremiti?

Domači studio: Kako ga opremiti?

Posodobljeno 17.07.2023 Glasba
Imeti doma popolnoma opremljen domači studio je za mnoge glasbenike velika prednost. Na tem mestu lahko ne le igraš na svoje najljubši glasbilo, ampak tudi ustvarjaš novo glasbo. Te privlači glasbena industrija ali si le kreativna oseba? Doma si uredi studio, kjer boš imel vse monitorje, mikrofone, zvočne kartice in še marsikaj. Zate imamo nasvete, kako to storiti.
Osnovna pravila golfa, ki jih moraš poznati

Osnovna pravila golfa, ki jih moraš poznati

20.06.2023 Golf
Golf – vznemirljiv, lep in brezkontakten šport za vse starostne in zmogljivostne kategorije, ki je že očaral na milijone ljudi po vsem svetu. Če si eden izmed njih, potem veš, da je golf v osnovi zelo preprost, vendar ga ureja veliko pravil, ki jih moraš poznati. Predstavili ti bomo te najpomembnejše.