cookies
Naši „piškotki“ ti bojo všeč
Piškotki na spletni strani Muziker se uporabljajo, da je tvoj obisk pri nas vedno prijetna izkušnja. Strinjaj se z uporabo vseh piškotkov s klikom na gumb „Strinjam se“ ali pa v nastavitvah izberi samo tiste, ki so ti všeč. Več informacij.

Blog

Kako izbrati  kitarski efekt
Kako izbrati kitarski efekt
19.09.2023 Glasba
Pedalski efekt ali zgolj pedal ali zgolj efekt je bodisi manjšna bodisi večja škatlica, izvor nesmrtne želje – včasih celo patološkega poželenja – glasbenikov in to vse odkar je bil prvič ustvarjen leta 1962. Od takrat je preteklo že veliko časa in rek, še več takih škatlic pa je prišlo na svet, tako da so še strokovnjaki prenehali šteti. Kako torej ibrati takega, da bo kar najbolj ustrezal vaši kitarski osebnosti? Posvetimo se problemu skupaj.
 Kako izbrati ukulele

Kako izbrati ukulele

18.09.2023 Glasba
Ukulele je majhen inštrument z odličnim zvokom in je morda prav zato tako priljubljen. Vendar je trenutno teh majhnih inštrumentov toliko, da se v velikem morju raznih modelov, velikosti in dizajnov enostavno izgubiš. Zato smo zate pripravili majhen vodnik, ki ti bo pomagal spoznati osnovne lastnosti in značilnosti posameznih modelov.
Kako izbrati kombo

Kako izbrati kombo

Posodobljeno 04.09.2023 Glasba
Električna kitara je glasbilo, ki prej ali slej potrebuje dober ojačevalec. Kakšen ozrioma kateri ojačevalec pa je dober in kako hitro ga bom potreboval? Upamo, da bo izbira pravega ojačevalca lažja, ko preberete naše nasvete in smernice. No, pa pojdimo!
Kako izbrati elektricno kitaro

Kako izbrati elektricno kitaro

Posodobljeno 04.09.2023 Glasba
Strat, TL, LP, V, SG, Superstrat, polakustična (jazz kitara), Jazzmaster, Jaguar in vse ostale pošasti. Električne kitare obstajajo v različnih oblikah in barvah, so izdelane iz različnih lesov, imajo različne pickupe, kobilice in tako naprej. Človek se torej zelo hitro lahko izgubi med poplavo vseh kitar, sploh če kupuje svojo prvo. Bodite brez skrbi, saj je tu Muziker, da Vam pomaga izbrati pravo – najprej pa moramo ugotoviti, kakšno glasbilo je za Vas sploh primerno.
Kako se naučiti igrati kitaro: Navodila za začetnike

Kako se naučiti igrati kitaro: Navodila za začetnike

Posodobljeno 24.07.2023 Glasba
Uživaš v glasbi in bi se rad naučil igrati kitaro? Resnica je, da je učenje igranja na splošno dolgotrajen proces. V to prostočasno dejavnost moraš vložiti veliko časa in energije. Če pa poznaš osnovne informacije in nekaj praktičnih nasvetov, je lahko vse veliko lažje. Zate imamo preprosta navodila, s pomočjo katerih se boš naučil igrati kitaro.
Domači studio: Kako ga opremiti?

Domači studio: Kako ga opremiti?

Posodobljeno 17.07.2023 Glasba
Imeti doma popolnoma opremljen domači studio je za mnoge glasbenike velika prednost. Na tem mestu lahko ne le igraš na svoje najljubši glasbilo, ampak tudi ustvarjaš novo glasbo. Te privlači glasbena industrija ali si le kreativna oseba? Doma si uredi studio, kjer boš imel vse monitorje, mikrofone, zvočne kartice in še marsikaj. Zate imamo nasvete, kako to storiti.
Osnovna pravila golfa, ki jih moraš poznati

Osnovna pravila golfa, ki jih moraš poznati

20.06.2023 Golf
Golf – vznemirljiv, lep in brezkontakten šport za vse starostne in zmogljivostne kategorije, ki je že očaral na milijone ljudi po vsem svetu. Če si eden izmed njih, potem veš, da je golf v osnovi zelo preprost, vendar ga ureja veliko pravil, ki jih moraš poznati. Predstavili ti bomo te najpomembnejše.
6 razlogov, zakaj začeti igrati na keyboardu

6 razlogov, zakaj začeti igrati na keyboardu

19.06.2023 Glasba
Te mika svet glasbe in te očarajo glasbila s tipkami? Če šele začenjaš in želiš eksperimentirati, se investicija v akustični klavir morda ne bo popolnoma izplačala. En od najbolj priljubljenih instrumentov danes je keyboard. Je idealna izbira ne samo za otroke in glasbenike začetnike, ampak tudi za bolj izkušene, ki jih mika eksperimentiranje z zvokom ali snemanje nove glasbe. Povedali ti bomo, zakaj bi moral poskusiti tudi ti.
Kakšna je razlika med keyboardom in digitalnim klavirjem?

Kakšna je razlika med keyboardom in digitalnim klavirjem?

19.06.2023 Glasba
Če si začetnik in izbiraš svoj prvi instrument s tipkami, imaš več možnosti. Glasbeniki začetniki pa največkrat posežejo po keyboardu ali digitalnem klavirju. Pri izbiri pravega izdelka ne upoštevaj le cene in kakovosti, temveč tudi funkcionalnost in namen uporabe. Čeprav se morda zdi, da sta keyboard in digitalni klavir enaka inštrumenta, je med njima nekaj pomembnih razlik. Svetovali ti bomo, kako izbrati inštrument, ki ustreza tvojim potrebam, ob upoštevanju njihovih razlik.
Sintetizator: skromni instrument, ki lahko naredi velike stvari

Sintetizator: skromni instrument, ki lahko naredi velike stvari

08.06.2023 Glasba
Sintetizator je zelo priljubljen in zanimiv elektronski glasbeni instrument. Olajšal ti bo ustvarjanje elektronske in klasične glasbe, saj lahko nadomesti vsak inštrument – ​​če ga ima na voljo. Sintetizator ali žargonsko imenovan "sintisajzer" odlikujejo funkcionalnost, dizajn in veliko število zvočnih možnosti. Modeli so raznoliki, opremljeni so z različnimi sistemi, vmesniki in vrstami tipkovnic. Ali veš, kaj lahko naredi?
Logo muziker
Ne zamudite super akcij. Aktivirajte si obvestila.
Aktiviraj