Pravica do odstopa od pogodbe

Pravico do odstopa od pogodbe imate do 14 dni od nakupa. Natančneje 14 dni od dneva, ko ste izdelek prejeli v svojo last.

Podaljšana možnost odstopa od pogodbe za člane Muziker kluba

Kupec fizična oseba, ki je član Muziker kluba ima pravico do podaljšanega, 30-dnevnega roka za odstop od pogodbe, kar je dvakrat dlje od zakonsko določenih 14 dni. Med trajanjem tega podaljšanega roka za odstop od pogodbe lahko svojo pravico za odstop od pogodbe uveljavljate brez navedbe razloga. Pravica pa se navezuje samo na nepoškodovano blago v originalnih embalažah. Ob prihodu izdelka nazaj v skladišče se izvede kompleksna kontrola izdelka in v primeru, da je izdelek vrnjen v enakem stanju, kakršen je od nas odšel, se kupcu, članu kluba fizični osebi, izdela kupon za nakup v polni vrednosti prvotnega naročila, katerega lahko član kluba uporabi ob naslednjem nakupu. Odstop od pogodbe je tekom podaljšanega roka za odstop možen samo pri izdelkih, ki so opisani v splošnih pogojih možnosti vračila, katere najdete nižje. Pravico do podaljšanega roka odstopa od pogodbe ima samo član Muziker kluba, ki ni pravna oseba.

Kako odstopim od nakupne pogodbe?

V primeru odstopa od pogodbe nas morate o tem obvestiti s pošiljanjem jasne izjave o Vaših namenih odstopa od pogodbe.

Za hitrejši in enostavnejši odstop od pogodbe imate na voljo pripravljen obrazec, katerega izpolnite in nam pošljete. Izpolnjen obrazec prosimo natisnite ter dodajte v škatlo k izdelku, katerega vračate, drugače Vašega paketa ne bo možno pravilno identificirati.

Blago za vračilo prosimo pošljite na sledeč naslov:


Muziker (Return)
P3 Logistic park
Hala 2
900 55 Lozorno
Slovaška

Kupec nam mora blago poslati nazaj brez odlašanja in najkasneje do 14 dni od dneva obvestila o odstopu od pogodbe.

Posledice odstopa od pogodbe

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe smo mu dolžni (Muziker) vrniti vsa plačila, katera smo za nakup prejeli, vključno s stroškom dostave, če je bil zaračunan (z izjemo dodatnih stroškov, kateri nastanejo, če se odločite za način dostave, različen od ponujenega z naše strani)

Vračilo plačila

Finančna sredstva pošljemo najkasneje do 14 dni od prejema odstopa od pogodbe a nikakor ne pred prejemom blaga nazaj v našo poslovalnico (v skrajnem primeru sprejmemo tudi dokazilo, da je bilo blago že poslano).
Če ni bilo dogovorjeno drugače, uporabljamo za vračilo sredstev brezgotovinski načil nakazila na Vaš bančni račun.
Gotovinsko vračilo sredstev ni mogoče.
V primeru, da je potrošniku priznana podaljšana doba za odstop od pogodbe (po preteku 14 zakonsko določenih dni) - če je potrošnik član Muziker kluba ali je dokupil/a storitrev podaljšane možnosti odstopa in hkrati izpolnjuje pogoje odstopa od pogodbe (vrnjeno blago je v skladu z našimi pravili in pogoji ter je zavito v originalni embalaži), izstavimo potrošniku finančni kupon v vrednosti vrnjenega izdelka, katerega lahko uporabi izključno za nakup novega blaga.
Za namene vračila sredstev Vam v nobenem primeru ne bomo dodatno zaračunali.

Darila in bonusi

Če ste ob nakupu prejeli tudi darilo ali bonus, pri odstopu od pogodbe izgubite pravico do tega darila oziroma bonusa, zato ga morate poslati nazaj, najboljše kar v isti pošiljki kot blago, katero vračate.

Stroški dostave vračila blaga

Stroški dostave vračila blaga krijete sami v polni vrednosti in to tudi v primeru, ko blago zaradi svojih lastnosti zahteva poseben način dostave.
Stroški in organizacijska odgovornost pri vračanju izdelkov so v polnem obsegu na strani kupca.

Pravica do odstopa od pogodbe ni mogoča v naslednjih primerih:

  • kupljeni izdelki so bili izdelani po meri oziroma na podlagi osebne izbire, zahteve ali naročila uporabnika;
  • izdelki, ki so bili nepovratno spremenjeni oziroma urejeni na podlagi osebnih zahtev uporabnika;
  • kupljeni izdelki so bili zaviti v zaščitno embalažo in niso primerni za vrnitev zaradi higienskih razlogov (In-Ear slušalke, ustniki, jezički, ustne harmonike itn.). Razen v primeru, da so še vedno v prvotni zaščitni embalaži;
  • audio ali video posnetki, tudi računalniška programska oprema, razen v primeru, da so še vedno zaviti v prvotni zaščitni embalaži in niso bili uporabljeni;
  • kupljeno blago, ki je bilo predelano izrecno na zahtevo uporabnikov, med drugim tudi rezani kabli na določeno dolžino;
  • prodaja blaga, ki je lahko glede na svojo naravo po dostavi nerazdružljivo zmešano z drugim blagom;
  • prodaja blaga izdelanega na osnovi osebnih zahtev potrošnika, blaga izdelanega na mero ali blago, ki je namenjeno samo enemu potrošniku.

Prosimo Vas, da po svojih najboljših močeh blago zaščitite pred poškodbami in nečistotami.

Če še imate prvotno embalažo, nam blago vrnite v njej, skupaj s polno opremo in vsemi dodatki. Za povratno pošiljanje prosimo uprabite prvotni paket oziroma pošiljko. Če paketa v katerem ste blago prejeli več nimate, poskrbite za ustrezno zaščitno embalažo in s tem preprečite dodatnim poškodbam blaga. Prosimo, da pred vrnitvijo ali zamenjavo izdelka tega zapakirate v originalno embalažo in embalažo ovijete z dodatno zaščitno folijo, tako da se tudi originalna embalaža izdelka ne bo poškodovala med prevozom. Po domače, izdelek in embalažo vrnite v enakem stanju, kot Vam je bil poslan.

Odstop prodajalca od pogodbe

Prodajalec ima pravico do odstopa od nakupno-prodajne pogodbe iz razloga razprodaje zalog, nedostopnosti blaga pri dobavitelju/proizvajalcu ali v primeru znatnih sprememb blaga na strani dobavitelja/proizvajalca, ki onemogočajo prodajo blaga končnim uporabnikom ali iz razlogov višjih sil in tudi v primeru ko navkljub vsem trudu Muziker ni sposoben dobaviti blaga končnemu uporabniku v dogovorjenem času ali za dogovorjeno ceno. Prodajalec (Muziker) je v takem primeru dolžan kupca nemudoma obvestiti ter mu vrniti že plačano kupnino v roku 14 dni od obvestila o odstopu od pogodbe.

Ostop od pogodbe in darilni bon

Blago kupljeno z uporabo darilnih bonob Muziker Gift Card je možno vrniti (odstopiti od pogodbe). Uporabniku v tem primeru ne bo vrnjena kupnina finančno, temveč z izstavitvijo novega darilnega bona v enaki vrednosti, katerega lahko uporabi pri naslednjem nakupu v naši spletni trgovini. V primeru, da je kupec doplačal del nakupa mu bo razlika vrnjena finančno.

Zavarovanje blaga pred prevozom

Poskusite zaščititi blago pred poškodbami in onesnaženjem (npr. tudi z uporabo primernega polnila).

Blago nam pošljite nazaj v originalni embalaži skupaj z izpolnjenim obrazcem, popolnim dodatkom in vsemi deli embalaže. Blago vedno razstavite.

Če je potrebno, uporabite zaščitno transportno embalažo, da blago vrnete. Če originalne embalaže ne imate več, prosimo, da uporabite ustrezno embalažo, da zagotovite ustrezno zaščito blaga pred poškodbami v tranzitu in se izognete zahtevanju škode zaradi nezadostne embalaže. Če nam blago dostavite sami, ste odgovorni za stanje, v katerem blago prispe k nam (vključno s škodo, povzročeno med prevozom). Vsak odškodninski zahtevek, ki ga morate zahtevati od prevoznika, morate vložiti sami.

© 2004-2020 Muziker | Odstop od pogodbe
Logo muziker
Ne zamudite super akcij. Aktivirajte si obvestila.
Aktiviraj