Izberi državo za dostavo naročila

Smučarske čelade

Varnost je pri smučanju ali deskanju na snegu najpomembnejša. Smučarska čelada je ključni zaščitni element na pobočjih in terenu. Poleg zaščite glave pred morebitnimi poškodbami pri padcih ali trkih zagotavlja tudi toplotno izolacijo.

Ne smemo podcenjevati izbire primerne čelade. Dobro se prilega, ovije se okoli glave in tilnika, ima trden trak pod brado in zagotavlja udobno, a trdno pritrditev.


Na trgu obstajajo različne vrste smučarskih čelad, ki se lahko razlikujejo po lastnostih, konstrukciji ali uporabljenem materialu ter načinu uporabe. In ker pri smučanju ne gre le za izkušnje, tehniko in hitrost, temveč tudi za stil, je pomembno izbrati čelado, ki ne le ščiti glavo, temveč tudi dopolnjuje osebni slog. Za tiste, ki iščejo izvirnost in želijo izraziti svojo ustvarjalnost, so na trgu na voljo tudi različni izvirni in zabavni dodatki za smučarske in deskarske čelade, kot so samolepilna ušesa, rogovi ali prozorne ali različne nalepke za čelado.


Ponujamo odlične smučarske čelade za vse – od začetnikov do izkušenih smučarjev. Ponujamo modele vodilnih blagovnih znamk kot so POC, Bollé, Alpina, Head, Atomic, Rossignol, Salomon, Uvex, Oakley in drugih priznanih proizvajalcev v več cenovnih kategorijah.


Delitev po vrsti konstrukcije:

 • Smučarske čelade Full Shell - Te čelade imajo trdno konstrukcijo čez ušesa in zagotavljajo celovito zaščito glave. Vendar pa trdna konstrukcija in večja varnost pomenita tudi večjo težo teh čelad. Full shell smučarske čelade so priljubljena vrsta čelad za smuči in deske. Še posebej so primerne za začetnike in otroke.
 • Smučarske čelade brez ščita - Smučarske čelade z mehkimi ušesi so lažje od okostja, udobnejše in tudi bolj zračne, tako da so smučarjeva ušesa na toplem. Idealne so predvsem za rekreativne smučarje. Čelade z mehkimi ušesi niso priporočljive za tekmovalce, saj ne zagotavljajo tako visoke zaščite.
 • Smučarske čelade s ščitnikom - Smučarska čelada s ščitnikom omogoča popolno vidljivost, hkrati pa zagotavlja zaščito pred sončno svetlobo in vetrom. Smučarske čelade s ščitnikom združujejo zaščito čelade s funkcionalnostjo smučarskih očal, zato so primerne tudi za smučarje z dioptrijskimi očali, saj je pod ščitnikom dovolj prostora zanje.


Smučarska čelada in smučarska očala so neločljiv par. Zato očal ne izbiraj samo glede na lečo, temveč tudi tako, da se popolnoma prilegajo obliki čelade in se med nošenjem ne premikajo ali nikamor ne vlečejo.


Razčlenitev po uporabniku:

 • Ženske smučarske čelade so ponavadi toplejše in imajo običajno v zadnjem delu izrez za dolge lase. Ženske smučarske čelade odlikuje tudi eleganten dizajn.
 • Moške smučarske čelade imajo večje število odprtin za boljše kroženje zraka, njihova zasnova pa ustreza zahtevam moškega sloga.
 • Otroške smučarske čelade so dimenzijsko prilagojene otroškim glavam, zato imajo manjše dimenzije in so pogosto svetle barve ali okrašene z živalskim dizajnom, da so privlačnejše za otroke. V različnih državah se predpisi glede obveznosti nošenja smučarske čelade razlikujejo. Smučarska čelada je praviloma obvezna za otroke, mlajše od 15 let, v nekaterih državah pa je lahko do 14. ali do 16. leta; V nekaterih državah so čelade obvezne tudi za odrasle.


Razčlenitev po proizvodni tehnologiji:

 • In-mold pomeni, da sta lupina in oblazinjenje smučarske čelade izdelana z neločljivo povezavo. Takšna čelada je sicer lažja, vendar manj zračna.
 • Hard shell  – trdo okostje in na udarce odporna lupina čelade se izdelujeta ločeno, nato pa se spojita. Modeli hard-shell zagotavljajo visoko varnost po razumni ceni.
 • Hibridna zasnova združuje prednosti tehnologije modela in trde lupine.
 • MIPS/SPIN – je večsmerni sistem za zaščito pred udarci (iz angl. Multi-directional Impact Protection System). Tehnologija MIPS posnema padanje na ledu in preprečuje nevarne rotacijske sile. Čelado, izdelano s to tehnologijo, bodo še posebej cenili profesionalni smučarji, pa tudi vsi, ki jim grozijo pogostejši padci in s tem travmatične poškodbe možganov. MIPS se zato ne uporablja samo za smučanje ali deskanje na snegu, temveč se uporablja tudi v kolesarskih čeladah, jahalnih čeladah, gradbenih čeladah ali motorističnih čeladah. 


Posebni pripomočki

Smučarske čelade, opremljene z zaščitnim sistemom RECCO, predstavljajo pomemben korak v varnosti smučarjev, deskarjev in plezalcev. Ta inovativni sistem uporablja radarsko tehnologijo, ki reševalcem omogoča, da hitreje in učinkoviteje najdejo ljudi v stiski na zasneženih pobočjih ali v gorskih okoljih. V čelado so vgrajeni majhni žarometi RECCO, ki odsevajo signale opreme reševalne ekipe. Reflektorje lahko všijemo tudi v oblačila ali prilepimo na smučarske čevlje. Ko nekdo izgine, lahko poklicni reševalci poberejo te signale in natančno najdejo osebo v realnem času.

1 - 34 od 366

Filter
 • Najbolj priljubljeno
 • Najboljše recenzije
 • Najcenejše
 • Najdražje
 • Najnovejše
 • Največji popust
 • Naziv izdelka
Giveaway paddleboard - listing - 07/2024

Vsi filtri

Dostopnost
Cena

-

Stanje blaga
Odstrani vse filtre

1 - 34 od 366