cookies
Naši “piškotki” ti bodo všeč
Piškotki na spletni strani Muziker se uporabljajo, da je tvoj obisk pri nas vedno prijetna izkušnja. Strinjaj se z uporabo vseh piškotkov s klikom na gumb „Strinjam se“ ali pa v nastavitvah izberi samo tiste, ki so ti všeč. Več informacij.
Strinjam se
Zavrni

Fender Stratocaster

Fender Stratocaster je ikonična kitara, ki ima edinstveno mesto v svetu glasbe. Ta kategorija glasbenega instrumenta obsega širok spekter modelov in variant Stratocasterja, ki nosijo pečat kakovosti in zvočne izraznosti priznanega proizvajalca Fender.

Oblika in Konstrukcija: Stratocasterja odlikujejo njegov značilni dvojni izrez telesa, ergonomska oblika in trije mikrofoni, postavljeni na telesu. Ta kombinacija omogoča igralcem širok spekter zvokov in glasbenih stilov. Kitara je običajno izdelana iz kakovostnih lesov, kot so javor za vrat in jelša ali jasen za telo, kar prispeva k izjemnemu taktilnemu odzivu in resonanci.

Zvočne Možnosti: Fender Stratocaster je znan po svojem jasnem in prepoznavnem zvoku, ki je idealen za različne glasbene žanre, vključno z rockom, bluesom, popom in jazzom. S tremi mikrofoni in njihovimi različnimi kombinacijami ponuja igralcem širok spekter zvočnih možnosti, od nežnih, kristalno čistih tonov do močnih, izkrivljenih zvokov.

Učinek Vibrata in Igralnost: Fender Stratocaster je opremljen s tremolo mostom, ki igralcem omogoča ustvarjalno uporabo vibrata in izrazno igranje. Znan je tudi po udobni igranju in enostavnem dostopu do visokih prečk, kar igralcem omogoča svobodno izražanje njihove glasbene ustvarjalnosti.

Različni Modeli in Izdaje: Fender ponuja širok spekter Stratocasterjev v različnih cenovnih kategorijah in izdajah, da zadovolji potrebe različnih igralcev. Od cenovno ugodnih modelov za začetnike do visoko razkošnih izdaj za profesionalne glasbenike, Stratocaster ohranja svojo priljubljenost že desetletja.

Zgodovina: Fender Stratocaster je bil prvič predstavljen leta 1954 in je postal nepogrešljiv del glasbene kulture. Njegov dizajn, zasnovan s strani Lea Fenderja, je bil revolucionaren in je prinesel več inovacij v svet glasbe, vključno s trojnim mikrofonom, obliko telesa, tremolo ročico in različnimi lesi za izdelavo vratu in telesa.

Zaključek: S svojo vsestranskostjo, kakovostno obrtjo in bogato glasbeno dediščino ostaja Fender Stratocaster ena najljubših kitar med ljubitelji glasbe po vsem svetu.

1 - 34 od 198

Filter
  • Najbolj priljubljeno
  • Najboljše recenzije
  • Najcenejše
  • Najdražje
  • Najnovejše
  • Največji popust
  • Naziv izdelka
Digitálne pianá - listing - 06/2022
Odstrani vse filtre

1 - 34 od 198