cookies
Naši “piškotki” ti bodo všeč
Piškotki na spletni strani Muziker se uporabljajo, da je tvoj obisk pri nas vedno prijetna izkušnja. Strinjaj se z uporabo vseh piškotkov s klikom na gumb „Strinjam se“ ali pa v nastavitvah izberi samo tiste, ki so ti všeč. Več informacij.
Strinjam se
Zavrni

Blog

Kako izbrati opremo za turnega smučarja začetnika

Kako izbrati opremo za turnega smučarja začetnika

Posodobljeno 10.01.2024 Smučanje
Si očaran nad smučiščem? Želiš vedeti, kako izbrati obleko, s katero te ne bo nič presenetilo? Vendar pa lahko nabor možnosti na trgu začetnika »zasuje«. Camber ali rocker? Les iz topola ali pavlovnije? Steklena vlakna ali karbon? Preberi članek in izvedel boš, kako narediti pravo izbiro.
Smučarski čevlji: Kako spoznati alkimijo njihovih lastnosti?

Smučarski čevlji: Kako spoznati alkimijo njihovih lastnosti?

Posodobljeno 22.12.2023 Smučanje
Verjetno si nihče ne želi izbrati smučarskih čevljev, ki se ne prilegajo nogi in s tem naredijo celotno smučarsko izkušnjo neudobno. V današnji poplavi različnih modelov, dizajnov, funkcij in lastnosti je izbira pravega smučarskega čevlja stvar skrbnega premisleka. Da to ne bo zate popolna alkimija, ti bomo svetovali, kako izbrati smučarske čevlje predvsem glede na indeks flex.
Ti je dolgčas na smučišču? Poskusi turno smučanje

Ti je dolgčas na smučišču? Poskusi turno smučanje

Posodobljeno 22.12.2023 Smučanje
Si naveličan čakanja v vrsti za gondolo in te jezi gneča na smučišču? Hrepeniš po pustolovščini na svežem zimskem zraku? Poskusi turno smučanje. V našem članku boš izvedel vse, kar moraš vedeti, preden začneš.
Kako izbrati smučarske čevlje

Kako izbrati smučarske čevlje

06.10.2022 Smučanje
V resnici niso pravi čevlji in v njih boste le s težavo hodili. Tako kot brez smuči ali vezi se tudi brez smučarskih čevljev ne da smučati. Skupaj z vezmi fiksirajo nogo na smučke in jo ob enem varujejo pred mrazom, vlago in poškodbami. V neprimernih smučarskih čevljih noga dobesedno trpi, zato je pomembna dobra izbira.
Kako izbrati smuči

Kako izbrati smuči

06.10.2022 Smučanje
Pravilne dolžine in oblike smuči ne smemo podcenjevati. Nepravilno izbrane smuči lahko med vožnjo povzročijo večje nelagodje ali celo povzročijo poškodbe. Pri izbiri je treba upoštevati najljubši teren smučarja, pa tudi zmogljivost, tehniko smučanja in slog vožnje. Oglejmo si podrobneje osnovne dejavnike izbire.
Kako izbrati smučarske palice

Kako izbrati smučarske palice

03.10.2022 Smučanje
Večina učiteljev smučanja pozna odgovor. Smučarske palice bi morale biti del smučarske opreme. Zapičimo jih v začetku vsakega zavoja in pomagajo smučarju držati ritem in ravnotežje pri vožnji. Poleg tega so dragoceni pomočniki pri praskanju snega z vezi in smučarskih čevljev, kot tudi pomagajo pri vpenjanju in odpenjanju smučk s smučarskih čevljev. Pri izberi smučarskih palic je potrebno paziti na njihovo pravo dolžino, material, s katerega so izdelane, kot tudi na samo ergonomičnost ročaja ter krogcev.